Ukri ry Rotating Header Image

marraskuu, 2017:

Ukrin Vuoden kynä 2017 Tuomas Liukselle

Liperiläinen kirjailija Tuomas Lius on saanut Ukrin Vuoden kynä -tunnustuspalkinnon. Palkinto luovutettiin Pohjois-Karjalan kirjailijamatineassa Joensuun Teatteriravintolassa torstaina 23. marraskuuta.

LIUS3

Perusteluissa todetaan, että kirjailija Lius on tehnyt valtakunnallisesti tunnetuksi sekä Liperiä että koko Pohjois-Karjalaa. Hänen jännitysromaaniensa tapahtumapaikat löytyvät useimmiten maakunnasta. Hän on edistänyt dekkarien kirjoittamista järjestämällä dekkarikursseja tuleville dekkaristeille. Toiminta on ollut menestyksellistä, sillä kurssilaisten tuotoksia on jo nähty kansien välissä. Tuomas Lius on innokas ja aktiivinen kirjailija ja kirjallisuuden edistäjä.

LIUS2

Ukrin Vuoden kynän on suunnitellut outokumpulainen Yrjö Tenovuori. Palkinto myönnetään kirjallisesti ansioituneelle henkilölle tai kirjallisuutta edistäneelle taholle. Kynällä on palkittu jo vuodesta 1988. Nyt kynä jaettiin 30. kertaa. Viime vuonna tunnustus meni Karjalaisen kulttuuritoimitukselle.

LIUS1

Kuvat: Kari Tahvanainen

 

Ukrin kirjailijamatineat

MAINOSMATINEOISTA2017

Ukrin kirjailijamatineat 2017

to 23.11. klo 18 Pohjois-Karjalan kirjailijamatinea, Joensuun Teatteriravintola, Rantakatu 20. Kirjailijat esittelevät uusia teoksiaan. Maakunnan parhaat kirja-arpajaiset, voittoina uusia kirjoja. Julkistetaan Ukrin Vuoden kynä -palkinnon saaja. Kahvi+ pulla 6 €. Ukri yhteistyössä kustantajien ja Joensuun Teatteriravintolan kanssa 

to 14.12. klo 18 – 20 Uusien kirjojen ilta Joensuun pääkirjaston Taiteiden aukiolla (tila on vaihtunut Muikku-salista Taiteiden aukiolle). Kirjailijat esittelevät uusia teoksiaan. Maakunnan parhaat kirja-arpajaiset, voittoina uusia kirjoja.Ukri yhteistyössä kustantajien ja Joensuun seutukirjaston kanssa

Uudet kustannetut teokset – Pohjois-Karjala 2017

PS. Omakustannematineamme on seuraavan kerran huhtikuussa 2018