Ukri ry Rotating Header Image

marraskuu, 2019:

Ukrin Vuoden kynä 2019 kirjailija Tapani Kinnuselle

Kirjailija Tapani Kinnunen on palkittu Ukrin Vuoden kynä -tunnustuspalkinnolla. Palkinto luovutettiin Pohjois-Karjalan kirjailijamatineassa torstaina 21. marraskuuta Joensuun pääkirjastolla.

TAPANIKINNUNENKUVAKARITAHVANAINEN

Kuva: Kari Tahvanainen

Kirjailija ja runoilija Tapani Kinnunen on kotoisin Joensuusta. Nykyisin hän asuu Turussa vapaana kirjailijana. Kinnunen on ollut mukana kirjailijayhdistyksien toiminnassa nuoresta lähtien. Ensiksi Joensuussa Ukrissa, Turussa muun muassa valtakunnallisessa Nihil Interitissä. Kinnunen on tullut tunnetuksi Turun runoliikkeen aktiivina, esiintyvänä runoilijana. Runoesiintymiset ovat vieneet häntä ympäri Eurooppaa. Englannissa on julkaistu yksi hänen runokokoelmistaan, joita on kertynyt tähän mennessä jo kymmenen kappaletta. Sittemmin hän on julkaissut myös neljä omaelämäkerrallista romaania, joista uusin on Päässä nykii (Robustos, 2019).

Ukrin Vuoden kynän on suunnitellut outokumpulainen Yrjö Tenovuori. Palkinto myönnetään kirjallisesti ansioituneelle henkilölle tai kirjallisuutta edistäneelle taholle. Kynällä on palkittu jo vuodesta 1988. Nyt kynä jaettiin 32. kertaa. Viime vuonna tunnustus annettiin Joensuun seutukirjaston kirjavinkkaustoiminnalle.

TAPANIKINNUNENVUODENKYNA2019

Kuva: Tapani Kinnunen

Pohjois-Karjalan kirjamatineat

KIRJAMATINEAMAINOS2019UKRI