Ukri ry Rotating Header Image

maaliskuu, 2022:

Tarinaniskennän Pohjois-Karjalan karsinnat

Tarinaa isketään taas kilpailumielessä Joensuun kaupungintalon El Capitan -kellariravintolassa, Rantakatu 20. Ajankohta on torstai 28.4. klo 18.00 alkaen. Yleisöä toivotaan mukaan osallistumaan ja kannustamaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Tilaisuudessa valitaan pohjoiskarjalainen tarinaniskijä 16.7.2022 pidettäviin SM-kisoihin, Kärsämäelle, missä Pohjois-Karjalan tarinoitsijat ovat aina pärjänneet. Kaikenkarvaiset sanasepot, tarinaniskijät ja veitikat ovat tervetulleita osallistumaan nyt aluksi karsintoihin.
Kisassa kerrotaan omakohtainen, julkaisematon tarina ilman rooliasuja tai muuta rekvisiittaa. Tärkeää on noudattaa aikarajaa – tarina pitää pystyä sujauttamaan seitsemään minuuttiin! Mutta tyylillisesti juttu voi olla ihan yhtä hyvin niin koominen, opettavainen kuin traaginenkin.
Aluemestaruuskilpailun voittaja saa 100 euron matkarahan Kärsämäelle ja tuleva Suomen mestari 500 euron pääpalkinnon – sekä uskomattoman paljon julkisuutta! Valtakunnallisessa finaalissa toiseksi sijoittunut kuittaa 300 euroa ja kolmanneksi tullut 200 euroa.
Tuomariston puheenjohtajana on Pentti Stranius ja jäseninä Jussi Hyvärinen ja näyttelijä Seppo Timonen.
Ennakkoilmoittautumiset 15.4. mennessä Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin puheenjohtaja Jussi Hyväriselle, jussi.hyvarinen@uef.fi. Lisätietoja häneltä ja Pentti Straniukselta, Pentin puh. 040 769 3420 / s-posti: pentti.stranius@telemail.fi.

Yhteistyössä Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri, Joensuun Teatteriravintola ja Kärsämäen kunta

Kevätkokouskutsu

to 24.3. klo 17.30 Ukrin kevätkokous Arttelissa, Merimiehenkatu 32, Joensuu. KOKOUSKUTSU. Käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Jäsenet, tervetuloa kokoukseen ja kahville. Jatkamme iltaa sitten Ukrin illalla.

Ukrin Kuva & sana -taidenäyttely

KUVA & SANA – TAIDENÄYTTELY 25.4. – 20.5.2022

KUTSU

Sanallinen ja kuvallinen luovuus kulkevat usein käsi kädessä. Heräsi ajatus Ukrin jäsenten taidenäyttelystä, koska kirjoittavien jäsenten joukossa on samalla kuvalliseen ilmaisuun suuntautuneita ihmisiä.

Taidenäyttely toteutetaan keväällä 2022, paikka on Joensuun pääkirjaston Muikku-sali ja ajankohta 25.4.-20.5.2022.

Voit osallistua näyttelyyn 1-3 teoksella, ja jos siihen liittyy teksti, sen voisi liittää mukaan ja esille.

Ilmoita halukkuutesi maaliskuun aikana Seija Salmiselle: salminens@kolumbus.fi tai 0407074761. Häneltä saat tarvittaessa lisätietoja. Osallistujia informoidaan lähempänä näyttelyn pystytystä, joka on ma 24.4.

Näyttelytila on rajallinen, ja jos halukkaita on enemmän kuin on tilaa, valitsemme näyttelyn osallistujat. Jos taas osallistujia ei ole tarpeeksi, noudatamme kutsumenettelyä.