Ukri ry Rotating Header Image

Aarrekirjoittajia palkittiin Outokummussa

Outopia-tapahtuman valtakunnallinen Aarre-kirjoituskilpailu kiinnosti kirjoittajia kautta maan. Kilpailuun tuli 132 työtä. Outokumpulaiset kirjoittajat kahmivat tällä kertaa palkintoja: rahaa ja kirjoja. Kyseessä oli jo seitsemäs Outopian kirjoituskilpailu. Tulokset julkistettiin Outopia-tapahtumassa Outokummussa lauantaina 10.6..

OUTOPIA10net

Kuvassa palkittuja, tuomaristoa ja kirjailijavieraita.

Kuva: Timo Rummukainen

 

Lasten sarjan voitti Marketta Nevalainen *) Outokummusta. Toiseksi tuli Vanessa Niemi Lappeenrannasta, kolmanneksi Iiris Laukkanen Outokummusta. Neljänneksi Tuokko Linjama Joensuusta, viidenneksi Iida Lappalainen Outokummusta ja kuudenneksi Aino Rummukainen Kuusjärveltä.

Nuorten sarjan voiton nappasi Tuomi Vihava Outokummusta, toiseksi tuli Saara Heikkinen Helsingistä ja kolmanneksi Karoliina Nurmi Outokummusta. Neljänneksi ponnisti Rosa Grene Helsingistä, viidenneksi Katri Koli Vaulammelta ja kuudenneksi Iitu Lämsä Outokummusta.

Aikuisten sarjan voiton vei Anne Al-Nasser Helsingistä, toiseksi sijoittui Jouko Paija Hyvinkäältä ja kolmanneksi Arja Snoro Ylämyllyltä. Neljänneksi tuli Marja-Leena Viljanen Jyväskylästä, viidenneksi Iida Vänskä Outokummusta ja kuudenneksi Emma Kontiokorpi Kuopiosta.

Kilpailutöiden taso oli vaihteleva, parhaimmisto erottui aika selvästi, kertoo tuomariston puheenjohtaja, kirjailija Kari Tahvanainen. Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistyksen junaileman kilpailun muina tuomareina toimivat kirjailijat Kanerva Vaakanainen ja Seija Salminen.

Aarreteemaa käsiteltiin mielenkiintoisesti. Aarre voi olla perinteinen aarrearkku jota etsitään kartan tai virvatulten avulla, mutta myös oma perhe, ystävät, lemmikkieläimet. Lapsi on erityinen aarre. Samoin Suomen kansallisaarteita muistettiin.

Tarinoissa oli monesti hyvä idea, jota ei kuitenkaan jaksettu viedä loppuun asti. Mukaansatempaavaa juonta ja käänteitä tarvitaan. Samoin kaunokirjallista otetta, tarinallisuutta, kaivattiin lisää. Omaperäisyydestä saa aina lisäpisteitä.

Aiempien vuosien kirjoituskilpailujen teemoina ovat olleet utopia, outo, satu, taika, rohkeus ja jännitys. Parhaista kirjoituksista on tarkoitus koota antologia, jossa esitellään myös Outopian historiaa. Kirjalle haetaan parhaillaan rahoitusta.

Kilpailua ovat tukeneet Pohjois-Karjalan Kulttuurirahasto, kustannusyhtiö Otava ja Joensuun Suomalainen Kirjakauppa.

 

*) Lehdistötiedotteessa oli virhe sukunimessä. 

 

Comments are closed.