Ukri ry Rotating Header Image

Ukrin Vuoden kynä 2021 kirjailija Ninka Reitulle

Ukrin Vuoden kynän luovutti Niinka Reitulle Ukrin puheenjohtaja Kanerva Vaakanainen. Kuva Kari Tahvanainen

Ukrin Vuoden kynä -tunnustuspalkinto 2021 on myönnetty liperiläiselle lastenkirjailijalle, kuvataiteilijalle ja sarjakuvapiirtäjä Ninka Reitulle. Palkinto luovutettiin hänelle kirjailijayhdistys Ukrin illassa marraskuun lopussa.

Ninka Reitun tuotanto alkaen Messi ja Mysteeri -kirjasarjasta on tehnyt hänestä valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin luetun kirjailijan. Hänen kirjojaan on tähän mennessä käännetty Ruotsiin, Saksaan, Ranskaan, Tanskaan, Tsekkeihin ja Koreaan.

Ninka Reitulla on hyvää sanomaa teoksissaan, kuten Sinä olet superrakas. Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri haluaa tukea ja kannustaa häntä nyt Vuoden kynä -tunnustuspalkinnolla.

Ukrin Vuoden kynän on suunnitellut outokumpulainen Yrjö Tenovuori. Palkinto myönnetään kirjallisesti ansioituneelle henkilölle tai kirjallisuutta edistäneelle taholle. Kynällä on palkittu jo vuodesta 1988. Nyt kynä jaettiin 34 kertaa. Viime vuonna tunnustus meni Brahean Kriivareille.

Comments are closed.