Ukri ry Rotating Header Image

Omakustannematinea

Joka vuosi järjestettävässä omakustannematineassa on omakustanteina kirjansa julkaisseiden kirjailijoiden vuoro esitellä uutuuskirjansa. Omakustannematineassa on usein myös esitelty harrastajakirjoittajille omakustantamisen vaihtoehtoja ja annettu opastusta hankkeen toteuttamiseen.

2013

To 25.4. klo 18 – 20 Omakustanneilta Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa. Omakustanneillassa kaikki kaunokirjallisen omakustanteen tänä vuonna tai lähivuosina julkaisseet voivat tulla esittelemään teostaan. Painotalot esittelevät illassa palvelujaan omakustantajille. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kirjallisuuden ystäville. Lisätietoja ja esittelyaikojen varaaminen: varapuheenjohtaja Kari Tahvanaiselta, kartsa.tahvanainen@gmail.com

2012

To 19.4. klo 18 – 20 Ukrin Omakustannematinea Joensuun pääkirjaston Muikkusalissa, Koskikatu 25. Tervetuloa uusien kaunokirjallisten omakustanteiden tekijät ja kirjanystävät! Tietoa painatuspalveluista ja kirjan tekemisestä –Juvenes Print paikalla. Kahvipannu kuumana.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset esittelemään omia kirjoja: vpj. Kari Tahvanainen (ks. Yhteystiedot)

****** historiaa ********

Vuoden 2011 omakustannematinea järjestetään perjantaina 10.6. Kyykerin innovaatiokylätalolla Outokummussa, Kyykerinkatu 32. Tapahtuma on osa Outopia-tapahtumaa.

Kirjapainojen taitto- ja painopalveluja esitellään tapahtuman aluksi klo 16. Paikalla on KopiJyvän ammattilainen ja Kotiseutu-Uutisten infopiste. Kirjailija Kari Tahvanainen esitelmöi omakustanteen tekemisen perusasioista.

Ilta huipentuuklo 18 omakustannematineaan, jossa uusien kaunokirjallisten omakustanteiden tekijät voivat esitellä ja markkinoida teoksiaan. Samalla kerätään tietoja uutuuksista Omakustanneluetteloon.

Omalla kustannuksella julkaiseminen on halventunut huomattavasti digitaalisen painotekniikan myötä. Pullonkaulana on kuitenkin edelleen markkinointi, se kuinka oma teos saataisiin mahdollisimman laajaan levitykseen.

Usein huomattavatkin teokset jäävät paikalliskirjallisuudeksi, niitä myydään vain kädestä käteen. Samoin teosten taitto saattaa jäädä puolitiehen. Ukrin vuosittainen omakustanneilta onkin tarkoitettu avuksi näihin pulmiin. Ukri edistää omakustanteiden markkinointia myös maksuttomalla omakustanneluettelolla. Luettelo on osoitteessa www.ukri.net.

Omakustanneiltapäivä alkaa kello 16. Illan matinea alkaa kuudelta. Tilaisuuteen ovat tervetulleita omakustanteiden tekijät ja kirjanystävät, vaikkapa ostamaan kirjoja yllätyslahjoiksi. Lava on vapaa ja kahvipannu kuumana.

Lisätietoja Ukrin varapuheenjohtaja Kari Tahvanaiselta, kari.tahvanainen@uef.fi, puh. 0503561903, www.ukri.net

Ukri tukee kirjoittajia myös ylläpitämällä sivuillaan omakustanneluetteloa maakunnassa julkaistuista omakustanteista.