Ukri ry Rotating Header Image

tammikuu, 2017:

Ukrin illassa 23.2. kirjailijavieraana Minna Ronkainen

To 23.2. klo 18 Ukrin ilta Arttelissa, Merimiehenkatu 32, Joensuu. (Muuttunut aika: Minna ei päässyt tammikuussa paikalle.) Kirjailijavieraana Minna Ronkainen, jonka esikoisromaani 82140 Tuupovaara ilmestyi viime vuoden lopulla. Musisoimassa on Arto Piippola.

Ilta on avoin kaikille kirjallisuuden ystäville. Kahvipannu kuumana.

kiihtelysvaara

Minna Ronkainen: 82140 Kiihtelysvaara
Elämä. Rakkaus. Suojärviseuran bessodat.

Kustantaja: Kirjokansi

Katin piti nuorena päästä Pohjois-Karjalasta mahdollisimman kauas, mutta nyt kutsuu Timo ja Kiihtelysvaara. Pariisissa kasvanut Timo Bräysy ei ole ihan perinteinen tapaus, vaikka kääntyykin ikoninurkkaan päin ja vaatii perjantaisin pottuvelliä. Mukana vaaramaisemassa heiluvat Timon taitelijaveli nudistivaimoineen, mielen sairautta poteva hyvä-sydäminen naapuri ja vanhan kyläkoulun ostanut vaihtoehtohoitaja. Katia tämän varhaiskeski-iän kasvukivuissa tukee paras kaveri Pinja, joka puhuu Bonnie Tylerin lauluäänellä ja nauraa kuin neukkutraktorin moottori. Rakkaus ja elämän järjestämä pikku yllätys tuovat Katille menneisyyden käsiteltäväksi oikein kunnolla. Kaikki kuona on turistettava sielusta ulos että se ei sotkisi elämää Timon kanssa, mutta puhdistumisen keskellä on myös valtavasti iloa ja nautintoa.

– Kato Timpsuli, Mikko ja Chande pellaa alasti sulkapalloo, Kati naurahti kun he pääsivät pihalle.
– Myö pelataan kans kunhan nuo lähtee ulkomaille.
– Saanko ees pittää liivit päällä kun muuten sattuu.
– Saat siinä tappauksessa. Kunhan pylly on paljaana.
– Sie olet Timppa ihan hullu ja Mikko on kans.
– Niin ollaan, mutta eiks oo kiva.
– On. on se.

 

Minna Ronkainen

Joensuulainen Minna Ronkainen on alun perin tempautunut maailmalle yläsavolaisesta pikkukylästä, jossa oli enemmän lypsykarjaa kuin asukkaita, mutta luovuutta ruokkiva aito meininki. Pohjois-Karjalaan hän on päätynyt – omien sanojensa mukaan nimenomaan päässyt – maamme pääkaupungissa sekä Englannissa vietettyjen opinto- ja uravuosien jälkeen. Minna on taideterapeutti, rentoutusohjaaja, entinen tiedottaja ja kohta valmis sosionomi-lastentarhanopettaja. Vapaa-ajalla hän tekee taidetta ja lukee tolkuttomasti. Hän vastustaa palvelujen ja liikenneyhteyksien riistämistä niitä tarvitsevilta ja puolustaa ihmisen oikeutta olla sellainen kuin on, ilman muottiin tunkemista, pienestä pitäen.

Kirjailijayhdistysten Talvipäivät Turussa 31.3. – 1.4.

2pvohjelma-17

Lisätietoja

 

Ukrilainen, kirjoita kolumneja

Tänäkin vuonna Ukrilla on kolumnipalsta Heilissä joka toinen lauantai.
*Jäsenet, kolumnejanne kaivataan*. *Vuoron voi varata etukäteen.*
La 21.1.2017 on varattu, sitten on vapaata. Tuotto menee Ukrille, mutta saat tekstisi julki. Pituus ei saisi ylittää 3000 merkkiä.

Pielisjokiseutu, Outokummun seutu ja Kotiseutu-uutiset ottavat myös kolumnejamme vastaan. Näihin lehtiin lähetetyissä kolumneissa pitäisi olla jotain ao. paikkakuntaan liittyvää.

Varaa vuorosi ja lähetä kolumnisi sähköpostin liitteenä Ukrin sihteerille Seija Salmiselle salminens@kolumbus.fi . Lähetä kolumnisi viimeistään julkaisuviikon keskiviikkoiltana.