Ukri ry Rotating Header Image

marraskuu, 2022:

Ukrin Vuoden kynä Lavarunosiivelle

Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri ry:n Vuoden kynä -palkinto myönnettiin tänä vuonna Joensuun Lavarunosiipi ry:lle. Palkinto luovutettiin puheenjohtaja Hanna Rentolalle kirjamatineassa Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa 17. marraskuuta.

Vasemmalta: Joensuun Lavarunosiipi ry:n puheenjohtaja Hanna Rentola, Ukri ry:n puheenjohtaja Jussi Hyvärinen ja Ukri ry:n varapuheenjohtaja Eija Pääkkö. Kuva: Seija Salminen.

Vuoden alussa toimintansa käynnistänyt Lavarunosiipi-yhdistys on tehnyt energisen sisääntulon Joensuun kulttuuriskeneen. Yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lavarunoutta kulttuurina ja taiteenlajina, tuo runon elävänä sinne, missä ihmiset ovat.

Lavarunoudessa runous palaa juurilleen. Jo kauan ennen kirjoitustaitoa, kirjoja ja kirjallisuutta oli runous: puhuttuna, laulettuna ja tanssittuna.  Lavarunous ja painettu runous ovat toisiaan ruokkivia voimia, jotka yhdessä muodostavat rikkaan ja monimuotoisen Runouden isolla alkukirjaimella.

Vuoden kynä myönnetään kirjallisesti ansioituneelle henkilölle tai kirjallisuutta edistäneelle taholle. Kynällä on palkittu vuodesta 1988. Vuonna 2021 tunnustuksen sai kirjailija ja kuvataiteilija Ninka Reittu.