Ukri ry Rotating Header Image

Uusia teoksia ukrilaisilta kirjailijoilta

VARIROMAANI2020

TUULA-LIINA VARIS
Sattunut syntymään

WSOY, 2020

 

Omakohtainen romaani naiseksi ja taiteilijaksi kasvamisesta
”Kuusivuotiaasta asti hän muistaa johdonmukaisesti koko elämänsä, kaiken mitä on tapahtunut.”

Kun Assi ja Essi syntyvät jatkosodan aikana, äiti pelkää pienten kaksosten hengen puolesta. Mutta tytöt jäävät eloon ja varttuvat kiireisten vanhempien, riitelevien tätien ja esikoisen roolistaan ylpeän isosiskon huomassa. Assin elämässä myrskyisät avioliitot ja dramaattiset vaiheet seuraavat toisiaan. Sotien jälkeisestä ajasta matkataan nykypäivään, varsinaissuomalaisesta kauppalasta pääkaupunkiin ja itäsuomalaiseen pikkukaupunkiin. Suomi muuttuu vähitellen – niin myös Assi.

Tuula-Liina Varis katsoo säälimättömän tarkasti vuosikymmenien taakse ja kirjoittaa arkisesta elämänmenosta lämmöllä ja viisaudella. Romaanin Assista on kasvanut kirjailija.

 

96276826_10218945062795829_4320509943250681856_o

Markku Mieloselta ilmestyi South Africa – Finland -romaani
Kiihtelysvaaralainen kirjailija Markku Mielonen on julkaissut uuden romaanin, jonka tapahtumat etenevät niin Etelä-Afrikassa kuin Suomessa ja Kiihtelysvaarassakin. South Africa – Finland -romaani on nimestään huolimatta ihan suomenkielinen, 260-sivuinen teos, jonka on kustantanut Books on Demand BoD Suomi.

Miten eteläafrikkalaisen Anan perhe selviää arjen haasteista ja ihmiskaupan koukeroista? Miksi tuhopolttoja tapahtuu Suomessa? Pitääkö yhteiskunta huolta syrjäytyneistä? Nämä kysymykset puhuttelevat romaanin päähenkilöitä. Sotajermu suree tahollaan, kun sankarihautojen muistokivet sammaloituvat.

Kirjailija Mielonen on saanut tutustua eteläafrikkalaiseen arkeen paikan päällä. Hän on tenyt kahdeksan työmatkaa urheiluhierojana Etelä-Afrikkaan. South Africa – Finland on hänen yhdestoista teoksensa. Aiempaa tuotantoa ovat seitsemän kaunokirjaa, kaksi runokirjaa ja yksi lastenkirja.

Kirjaa on saatavilla sekä BoDin verkkokirjakaupasta että kirjailijalta itseltään. Hänen puhelinnumeronsa on 040 593 2645.

Markku Mielonen
South Africa – Finland
260 s.
Books on Demand, 2020

 

Comments are closed.