Ukri ry Rotating Header Image

Toimintaa

Kirjailijoiden ”sielunhoitopäivässä” 2011 – kustannustoimittaja Stella Vuoma ja kirjailija Rauha Kejonen.

Kirjailijoiden ”sielunhoitopäivässä” 2011 oli mukana mm. kirjailija Tuula-Liina Varis.

Tapaaminen Arttelissa 2012. Vieraana oli kirjailija Matti Mäkelä.

Syksyllä 2012 Ukri kutsui kirjailijat nuotioiltaan Pyhäselän rannalle.

Ukri järjestää läpi vuoden tapahtumia sekä omille jäsenilleen että muille kirjallisuudesta kiinnostuneille. Teemme yhteistyötä muiden alueen kulttuuritoimijoiden kanssa ja meillä on oma edustaja valtakunnallisessa kirjailijayhdistysten neuvottelukunnassa.

Alasivustoilta näytön oikean laidan palkista löydät lisää tietoa tapahtumistamme.

* * *

UKRIN TOIMINTAA VUONNA 2013

Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri ry:n 57. toimintavuosi jatkaa aktiivista linjaa järjestämällä jäseniltoja ja tapahtumia ja edistämällä kirjoittamisharrastusta koko maakunnassa jäsenilleen ja kaikille kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta kiinnostuneille. Toimimme kirjailijoiden ja harrastajakirjoittajien yhteisjärjestönä.

Ukri edustaa Pohjois-Karjalassa kirjallisuuden taiteenalaa ollen sen suurin järjestö. Ukrilla on arvostettu historia ja hyvät näytöt toiminnastaan. Ukrin tehtävinä näistä lähtökohdista ovat kirjallisuuden edistäminen, kouluttaminen, tiedottaminen, edunvalvonta, arviointi, ideointi ja yhteistyö muiden taiteenalojen järjestöjen kanssa, kirjallisuuden näkyvänä ja vaikuttavana kanavana toimiminen.

Vuoden 2013 toiminnan teemana on maaseutu. Pyrimme mm. järjestämään tapahtumia eri puolilla maakuntaa ja aktivoimaan koko alueen kirjoittajia myös maaseudulla.

Kirjallisuustapahtumat

Omakustannematinea, kesäinen kirjailta, kirjailijamatinea syksyllä kahdessa osassa. Mukana Joensuun kirjallisuustapahtumassa Nuorten runoilijoiden illalla 13.9. Pakkahuoneella. Ohvanan kulttuuritalolla Maalaiselämää-kirjailta talvella. Kirjastovierailut jatkuvat.

Hankkeet

Runosuu järjestetään Ilomantsissa. Arvostelupalveluun etsitään rahoitusta sen laajentamiseksi ja kehittämiseksi, samoin tiedotustoimintaan (Ukkonen, Jokisappi, nettisivut).

Jäsenille

Runoratas-ryhmässä esitetään runoja eri estradeilla; Runoratas on avoinna kaikille ukrilaisille. Kirjoittajakoulutusta järjestetään mm. jatkamalla romaaninkirjoitusryhmää. Jäseniltoja on kerran kuussa. Kirjoittajien keväthuoltopäivässä keskustellaan yhteisistä asioista ja ongelmista positiivisessa hengessä. Tekijänoikeus- ja kustannussopimusasioista järjestetään koulutusta. Arttelin toimitilan käyttöä kehitetään, samoin yhteistyössä Joensuun kaupungin kanssa Tuupovaaran Taidetalon Kirjailijaresidenssitoimintaa.

Jäsenistömme näkyvyyttä toteutetaan mm. kolumnipalvelumme, kotisivujen ja radio-ohjelman kautta.

Yhteistoimintaa

Ukri toimii yhteistyössä monen tahon kanssa. Keskeisiä kumppaneita ovat mm. Outopia-tapahtuman toteuttajat Outokummussa, Joensuun kirjallisuustapahtuma, Iskelmä Rex –radiokanava, Tarinaniskentäkilpailu, maakunnan muut kirjailijayhdistykset, Runon Ystävät, kirjastot, Kotikartano-yhdistys ja kasvitieteellinen puutarha Botania.